Vitatabs D 10 Junior

490 Norm. 590ALENNUS -17%

Valitse pakkauskoko:

Tuote on heti varastossa

Ei arvosteluja vielä (Arvostele)

Tuotekuvaus

Vitatabs® D 10 Junior - D3-vitamiini-täysksylitolitabletti

Riittävästä D-vitamiinin saannista tulisi huolehtia koko elämän ajan. D-vitamiinia muodostuu auringonvalon vaikutuksesta iholla. Ravinnosta D-vitamiinia saadaan rasvaisesta kalasta, kalaöljystä, kananmunasta, sienistä sekä vitaminoiduista elintarvikkeista, kuten maidosta ja margariinista. Suomalaisten D-vitamiinin saanti on todettu liian niukaksi. D-vitamiinin saantisuositus on 2-17 -vuotiailla 7,5 mikrogrammaa/vrk, 18-74 -vuotiailla 10 mikrogrammaa/vrk ja 20 mikrogrammaa/vrk yli 75-vuotiailla. Raskaana oleville ja imettäville äideille suositellaan D-vitamiinivalmistetta 10 mikrogrammaa/vrk ympäri vuoden.

Koska D-vitamiinin ravintolähteet ovat melko vähäisiä, suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden erityisesti lapsille, nuorille, ikääntyville ja raskaana oleville. Lähes kaikille suositellaan D-vitamiinia ravintolisänä etenkin pimeään vuodenaikaan (loka-maaliskuun ajan).

D-vitamiini vaikuttaa suotuisasti immuunipuolustusjärjestelmään ylläpitäen hyvää vastustuskykyä ja on tärkeä luustolle, hampaille, lihaksille, mielialalle ja hormonitoiminnalle. D-vitamiini edistää kalsiumin imeytymistä ja ylläpitää kalsiumtasapainoa.

Ksylitoli eli koivusokeri on luonnon oma makeutusaine, jota esiintyy pieniä määriä mm. marjoissa ja hedelmissä. Se on hammasystävällinen makeuttaja, joka tuottaa elimistössä n. 40 % vähemmän energiaa kuin tavallinen sokeri. Ksylitolin käyttö aterioiden ja välipalojen jälkeen ehkäisee merkittävästi hammasmädän eli karieksen muodostumista. Suotuisin vaikutus saadaan, kun tabletti imeskellään.

Lisätiedot

Ainesosat
Makeutusaine ksylitoli 92 %, Pintakäsittelyaine rasvahappojen magnesiumsuolat, Mansikka-aromi, Kolekalsiferoli, Paakkuuntumisenestoaine piidioksidi, Mustaviinimarjajauhe
 
Annostus
1 tabletti päivässä, voidaan imeskellä, pureskella tai niellä kokonaisena. Liiallisella käytöllä saattaa olla laksatiivisia vaikutuksia.
 
Vuorokausiannos sisältää 1 tabl.
D3-vitamiinia 10 µg
*200 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta
 
Valmistettu Suomessa

Arvostelut

Arvostele tämä tuoteAvaa

Tuotteen saamat arvostelut (0 kpl)Avaa