A-vitamiinitipat

15 ml

2410

Tuote on tilapäisesti loppu Tilaa saatavuustiedote >

Ei arvosteluja vielä (Arvostele)

Tuotekuvaus

A-vitamiini on välttämätön rasvaliukoinen vitamiini jolla on tärkeä merkitys monissa elimistön toiminnoissa. A-vitamiini vaikuttaa mm. näkökykyyn solujen kasvuun ja erilaistumiseen elimistön immuunipuolustukseen sekä sikiönkehitykseen.

A-vitamiini on välttämätön rasvaliukoinen vitamiini jolla on tärkeä merkitys monissa elimistön toiminnoissa. A-vitamiini vaikuttaa mm. näkökykyyn solujen kasvuun ja erilaistumiseen elimistön immuunipuolustukseen sekä sikiönkehitykseen. Lisäksi se ylläpitää ihon ja limakalvojen kuntoa. Elimistö ei pysty itse valmistamaan A-vitamiinia joten sitä on saatava ravinnosta. Tarve kasvaa raskauden ja imetyksen sekä joidenkin sairauksien aikana toipilaana ja kovassa fyysisessä rasituksessa tai nuorilla voimakkaan kasvuvaiheen aikana. Lisäksi A-vitamiinin tarvetta lisäävät yksipuolinen ravinto tai dieetti sekä laihdutuskuurit.

A-vitamiini esiintyy eläinkunnan tuotteissa retinoideina ja kasvikunnan tuotteissa karotenoideina jotka muuttuvat elimistössä retinoideiksi. A-vitamiini on yleisnimitys retinoidiyhdisteille joilla on retinolin biologinen aktiivisuus. A-vitamiiniaktiivisuus ilmoitetaan retinoliekvivalentteina (RE).

A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini joka varastoituu maksaan. Maksan A-vitamiinipitoisuudet ovatkin korkeammat kuin minkään muun ruoka-aineen. Muita runsaasti A-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita ovat rasvaiset maitovalmisteet voi ja kananmuna. Kasvikunnassa karotenoideja on runsaasti tummanvihreissä vihanneksissa sekä oransseissa ja punaisissa kasviksissa hedelmissä ja marjoissa.

  • yksi tippa sisältää 750 mikrogrammaa hyvin imeytyvää A-vitamiinia
  • sopii niille joilla nielemisvaikeuksia
  • voidaan ottaa suoraan kielen alle tai mehuun veteen ym. sekoitettuna
  • A-vitamiini auttaa ylläpitämään ihon ja limakalvojen terveyttä
  • A-vitamiini edistää rauta-aineenvaihduntaa
  • A-vitamiini on tärkeä näkökyvylle
  • A-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
  • A-vitamiini osallistuu solujen erikoistumisprosessiin

Lisätiedot

A-vitamiinitippojen ainesosat: Kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy A-vitamiini (retinyylipalmitaatti antioksidantti (dl-alfatokoferoli). Päiväannos (1 tippa) sisältää: A-vitamiinia 750 µg  (93 8 %). Annostusohje lapsille: 1-vuotiaasta lähtien 1 tippa päivässä.

 

Arvostelut

Arvostele tämä tuoteAvaa

Tuotteen saamat arvostelut (0 kpl)Avaa