Kolestop

990

Valitse pakkauskoko:

Tuote on heti varastossa

Ei arvosteluja vielä (Arvostele)

Tuotekuvaus

Kasvisterolitabletit

Sterolit ovat rengasrakenteisia hiiltä, vetyä ja happea sisältäviä yhdisteitä, joista yleisin on eläinkunnan kolesteroli. Elimistössä muodostuu kolesterolia, joka ei hajoa, vaan se erittyy sapen mukana ohutsuoleen. Kolesteroli on elimistölle välttämätön aine, sillä se toimii rakenneosana solujen solukalvoissa, mutta liika kolesteroli alkaa kertyä verisuoniin.
Jos veren kolesterolitaso on yli 5 mmol/l, katsotaan sen olevan koholla.
Kolesterolia saadaan ruokavaliosta vain eläinkunnan tuotteista. Veressä kolesteroli esiintyy lipoproteiinien muodossa, joista tärkeimmät ovat HDL ja LDL-kolesteroli. LDL-kolesteroli (ns. paha kolesteroli) hapettuu herkästi ja voi tällöin ahtauttaa verisuonia.
 
Kasvisterolit ovat kaikissa kasveissa esiintyviä rasvankaltaisia yhdisteitä, joiden rakenne muistuttaa kolesterolia. Kasvisterolien on todettu alentavan veren kolesterolitasoa, minkä vuoksi niitä lisätään elintarvikkeisiin, mm. margariineihin ja jogurtteihin. Kasvisterolit kuten beetasitosteroli poistuvat helposti teollisessa ruoanvalmistuksessa.
Kasvisterolien vaikutus perustuu siihen, että ne vähentävät kolesterolin imeytymistä ruoansulatuskanavasta verenkiertoon ja pienentävät siten veren kolesterolipitoisuutta. Säännöllisesti käytettynä n. 2 g kasvisteroleja ja -stanoleja päivässä vähentää kolesterolin imeytymistä ruoansulatuskanavasta ja pienentää seerumin LDL-kolesterolipitoisuutta 10-15 %.
 
Kolestop® -tabletit sisältävät sekä kasvisteroleja että –stanoleja: mm. beetasitosterolia, kampesterolia, sitostanolia ja kampestanolia. Tablettien muodossa nautittujen kasvisteroleiden avulla kolesteroliarvoja voidaan laskea vaivattomasti.

Lisätiedot

Ainesosat
Kasvisterolivalmiste (beetasitosteroli, kampesteroli, sitostanoli ja kampestanoli), Paakkuuntumisenestoaineet mikrokiteinen selluloosa, silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa, piidioksidi Pintakäsittelyaine rasvahappojen magnesiumsuolat, Aromi (vanilliini)
 
Annostus
2 tablettia 2 kertaa päivässä nesteen kera.
 
Vuorokausiannos sisältää 4 tabl.
Kasvisteroleja  2000 mg
 
Valmistettu Suomessa
Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton, gluteeniton ja vegaaninen

Arvostelut

Arvostele tämä tuoteAvaa

Tuotteen saamat arvostelut (0 kpl)Avaa