Antioksidanttivalmisteet

Antioksidantit arjen hyvinvoinnin tukeva

Ensimmäinen askel antioksidanttien päivittäisen saannin turvaamisen on sama kuin hivenaineilla ja vitamiineilla: monipuolinen ja puhdas ravinto. Nykyihmisen arjen kiireen ja korkean stressitason vuoksi on kuitenkin hyvin suositeltavaa ottaa ravinnon tueksi vahvat antioksidantit. Antioksidantit suojaavat stressin vaikutuksilta kehossa, auttaen suoriutumaan arjesta ja jaksamaan vielä vapaa-ajallakin.

Kun hankit antioksidantit tutkittuina ja turvallisina lisäravinnevalmisteina, voit luottaa niiden laatuun ja tehoon. Antioksidanttien pitoisuus lisäravinteissa on lähes aina suurempi kuin ruuissa, joista raaka-aineiden antioksidanttipitoisuus on heikentynyt säilytyksen ja valmistusmenetelmien vuoksi.

Antioksidantti: tieteellistä taustaa

Antioksidantti on kemiallinen yhdiste, joka estää toisten yhdisteiden hapettumista. Biologisissa järjestelmissä antioksidantit tasapainottavat oksidatiivisen stressin aikaansaamia haitallisia reaktioita ja ovat siten välttämättömiä elimistön terveenä säilymiselle. Ravinnosta antioksidantteja saadaan runsaasti kasvikunnan tuotteista, ja niitä hyödynnetään myös teollisuudessa säilöntäaineina.

Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka estävät muiden yhdisteiden hapettumista; kemiallisesti tämä tarkoittaa sitä että useimmiten ne hapettuvat itse. Monet antioksidantit voidaankin siis lukea pelkistäviksi yhdisteiksi.

Tyypillinen antioksidatiivinen mekanismi on radikaalien sieppausreaktio, jossa antioksidantti pysäyttää radikaalinsiirroista koostuvan reaktioketjun reagoimalla elimistössä olevien radikaalien kanssa ja muodostaen suhteellisen pysyvän rakenteen joka ei siirrä radikaalirakennetta enää eteenpäin. Reaktiivisia happiradikaaleja muodostuu elimistössä useita erilaisia, ja eri antioksidanttien kyky estää eri radikaalien vaikutuksia vaihtelee suuresti. Siksi suuri määrä mitään yksittäistä antioksidanttia ei elimistössä riitä suojaamaan oksidatiiviselta stressiltä.

Vitanetti suosittelee:

Hinta

0 €
47 €

Ominaisuus

Tuotemerkki