Vitatabs Kalium

695 Norm. 850ALENNUS -18%

Valitse pakkauskoko:

Tuote on heti varastossa

Ei arvosteluja vielä (Arvostele)

Tuotekuvaus

Vitatabs® Kalium

Runsas suolan käyttö rasittaa sydäntä ja kerää elimistöön ylimääräistä nestettä. Natriumin vaikutus sydän- ja verisuonitautien aiheuttajana on tiedostettu ongelma. Liiallisen suolan käytön ohella ylipaino, rasvainen ravinto ja riittämätön liikunta ovat merkittävimpiä sydänsairauksien riskitekijöitä.
Suolan sisältämä natrium sitoo elimistöön ylimääräistä nestettä ja rasittaa sydäntä. Ylimääräinen nesteen kertyminen ilmenee usein mm. silmäpusseina sekä turvotuksena sormissa ja nilkoissa. Kalium torjuu suolan haittoja ja estää liiallisen nesteen kertymistä elimistöön, jolloin olo tuntuu kevyemmältä.
 
Kalium on natriumin vastavaikuttaja nestetasapainon säätelyssä. Kaliumin tasapaino on äärimmäisen tärkeä sydämen, hermoston ja lihaksiston toiminnalle. Kalium osallistuu yhdessä natriumin kanssa (natrium-kalium-pumppu) ratkaisevalla tavalla solun ulkoisen ja sisäisen nesteen välisen elektrolyytti- ja nestetasapainon säätelyyn ja edelleen mm. verenpaineen säätelyyn. Kaliumin tasapainolla on myös tärkeä diagnostinen merkitys. Liian alhaiset tai korkeat kaliumarvot kielivät elimistön häiriötilasta.
Kaliumin puute saattaa aiheuttaa väsymystä, lihasheikkoutta, turvotusta ja ummetusta.
 
Kaliumin riittävä saanti on välttämätöntä erityisesti laihduttajille, urheilijoille ja raskasta työtä tekeville. Liian vähäinen kaliumin saanti saattaa heikentää suorituskykyä ja ilmetä lihasvoiman laskuna tai kramppeina. Runsas hikoilu esim. urheillessa lisää kaliumin poistumista elimistöstä.

Lisätiedot

Ainesosat
Kaliumsitraatti, Paakkuuntumisenestoaine mikrokiteinen selluloosa, Pintakäsittelyaine rasvahappojen magnesiumsuolat
 
Annostus
1 tabletti enintään 4 kertaa päivässä. Tabletit suositellaan otettavaksi aterioiden yhteydessä. Ei lapsille eikä lasten ulottuville. Ei henkilöille, joilla on munuaisten vajaatoimintaa tai jotka käyttävät kaliumia säästäviä diureetteja tai rytmihäiriölääkkeitä. Annostusta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.
 
Vuorokausiannos sisältää 4 tabl.
Kaliumia (K) 600 mg *
*30 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta
 
Valmistettu Suomessa
Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton, gluteeniton ja vegaaninen

Arvostelut

Arvostele tämä tuoteAvaa

Tuotteen saamat arvostelut (0 kpl)Avaa